MIHAI NICULESCU, MD, PHD

PREȘEDINTE SSN

Absolvent al Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București în anul 1995, s-a specializat în epigenetică nutrițională și nutriție de precizie, în cadrul The University of North Carolina at Chapel Hill  (Statele Unite), obținând un doctorat în biochimie nutrițională.

A activat ca profesor și cercetător în cadrul UNC at Chapel Hill pânâ în anul 2015, unde timp de 7 ani a avut propriul laborator de cercetare la Nutrition Reserch Insitute.

Este autor a peste 80 de articole științifice și capitole de carte, evaluator de granturi pentru agenții de finațare a studiilor științifice din mai multe țări și evaluator pentru jurnale științifice.

În prezent, se axează pe cercetare, predare și practică nutrițională, în paralel cu sprijinirea devoltării nutriției și implementarea nutrigeneticii în România.

În 2016 a fost director al proiectului NUTRIGEN în cadrul UMF Timișoara, finanțat cu 2 milioane de euro de Uniunea Europeană.

Este membru al comitetului de conducere al International Society for Nutrigenomics and Nutrigenetics (ISNN) și inițiator al Societății de Științe în Nutriție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *