MARIA NIȚESCU, CONF. UNIV., DR.

VIITOR VICEPREȘEDINTE SSN

Este licențiată a UMF Craiova (1991), medic primar igiena alimentației și nutriției din anul 2000, doctor în medicină (2007) cu teza de doctorat în igiena alimentației și nutriției la UMF Carol Davila din București, are master în managementul Serviciilor de sănătate și Sănătate Publică (2011, UMF Carol Davila), atestat în managementul serviciilor de sănătate (2011, UMF Carol Davila) și atestat în medicina de călătorie (2021, UMF Carol Davila).

În prezent este șeful disciplinei de Igienă și Ecologie medicală la Facultatea de Medicină din cadrul UMF Carol Davila din București. Activitatea didactică constă în cursuri cu studenții de anul 3 și cu studenți la master. De asemenea, este coordonator de rezidenți pentru domeniul Igienă în Centrul Universitar București, unde în afara cursurilor și lucrărilor practice desfășurate cu aceștia, coordonează modulul de igienă al rezidenților epidemiologi, al celor din specialitatea microbiologie clinică, sănătate publică și modulul de igiena alimentației al rezidenților din specialitatea diabet, nutriție și boli metabolice.

Din anul 2010 are integrare clinică la INBI Prof. Dr. Matei Balș și normă întreagă la UMF Carol Davila.

După o experiență profesională de 14 ani în domeniul sănătății publice (din care 9 ani în funcții de conducere), de 13 ani se dedică activității didactice universitare și practicării nutriției (alimentației pacientului spitalizat în Institutul Național de Boli Infecțioase și consiliere nutrițională în mediul privat). Este preocupată în mod special de nutriția pacientului spitalizat și nutriția ca mijloc de prevenție și management al bolilor cornice.

În prezent este Președintele Comisiei Consultative de Igienă a Ministerului Sănătății și Președintele Comisiei de Igienă a Colegiului Medicilor din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *